Cabinet Individual de Insolventa Rentea Afrodita Nicoleta Mai multe detalii

Arrow up
Arrow down

TVA la incasare devine optional de la 1 ianuarie 2014

Scris de 27 Dec,2013

Plata TVA la incasare devine optionala de la 1 ianuarie 2014

Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a hotarit ca de la de 1 ianuarie 2014 sistemul TVA la incasare devine optional pentru agentii economici a caror cifra de afaceri din anul precedent nu a depasit plafonul de 2,25 milioane de lei.

Aplicarea obligatorie a sistemului de TVA la incasare a creat distorsiuni in piata si a dezavantajat firmele mici si mijlocii.

Agentii economici pot continua, incepand cu data de 1 ianuarie 2014, aplicarea sistemului TVA la incasare, fara depunerea vreunei notificari, daca sunt eligibile pentru acest sistem, si pot solicita oricand sa fie radiate din registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul prin depunerea unei notificari.

Sistemul de plată a TVA la încasarea facturilor a început să fie aplicat în România de la 1 ianuarie 2013, împreună cu sistemul de TVA existent. Noul sistem a vizat firmele care au sediul în România şi cifra de afaceri de sub 500.000 euro. La scurt timp de la aplicarea sistemului, firmele s-au confruntat cu probleme mari. Unele societati mari au renuntat la colaborarea cu societatile mici pentru ca erau dezavantajate de acest sistem.

Citit 2331 ori Ultima modificare 27 Dec,2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Super User

Sintem o echipa de profesionisti

Website www.brasovconta.ro
Mai multe din aceasta categorie: « Ce este TVA? Despre dividende »

Lasa un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.