Cabinet Individual de Insolventa Rentea Afrodita Nicoleta Mai multe detalii

Arrow up
Arrow down

Declaratia 112

Scris de 24 Oct,2013

Declaratia 112 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania.

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (declaratia 112) se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania, pana la data de 25,inclusiv, a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza impozitul pe venit si contributiile sociale, la organul fiscal in a carui evidenta contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii.

Declaratia 112 se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale subordonate sau poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in  conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Cu un singur certificat se pot semna declaratii fiscale pentru mai multi contribuabili, daca exista imputernicire din partea acestora.

Conform OMF nr.858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, certificatele digitale se obtin de la furnizorii de servicii de certificare acreditati.

Dupa obtinerea certificatului digital, persoana imputernicita se va inregistra ca utilizator al serviciului de depunere on-line pe site-ul www.mfinante.ro, -portal ANAF(declaratii electronice), astfel:

  1. Va completa si va transmite “Documentul de confirmare” al certificatului digital pe care il va descarca de pe pagina Asistenta contribuabili – modulul “Toate formularele cu explicatii”, pe adresa furnizorului acreditat;
  2. Va primi de la furnizorul acreditat documentul confirmat prin semnatura electronica a autoritatii de certificare;
  3. Va transmite documentul de confirmare certificat de furnizor pe portal ANAF „inregistrare certificate”. Se va afisa pe ecran Formularul 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital certificat” ce se va completa si lista.
  4. Exemplarul listat, semnat si stampilat de catre contribuabil se va depune de catre persoana imputernicita in termen de 30 zile de la data tiparita pe formularul 150, la organul fiscal, impreuna cu: documentul de identitate al solicitantului (original si copie) si imputernicirea notariala din partea  contribuabilului, din care rezulta dreptul solicitantului de a semna declaratii fiscale.
  5. Confirmarea dreptului de utilizare a serviciului “Depunere declaratii on-line“, existent pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, semnata electronic prin utilizarea unui certificat digital calificat, emis de catre un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile prevederilor Legii nr. 455/2001, se va transmite persoanei solicitante prin posta electronica, la adresa mentionata in cerere (formularul 150).

Din acest moment, declaratiile fiscale se pot depune on-line.
Pentru mai multe detalii, click aici pentru a accesa site-ul www.mfinante.ro portal ANAF – declaratii electronice  subcapitolul „Instrucţiuni de utilizare”.

Citit 7383 ori Ultima modificare 05 Ian,2014
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Super User

Sintem o echipa de profesionisti

Website www.brasovconta.ro

Lasa un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.