Cabinet Individual de Insolventa Rentea Afrodita Nicoleta Mai multe detalii

Arrow up
Arrow down

Maria Grapini, Ministrul delegat pentru IMM, a declarat zilele trecute ca sustine uniformizarea TVA in turism la 9 la suta. In acest fel nu ar mai exista diferente de taxare între micul dejun si restul meselor din timpul zilei. Mentionam ca masa de pranz si cina este taxata cu TVA de 24 la suta.

"In momentul de fata, la cazare se plateste TVA de 9 la suta, la micul dejun, mancarea pe care o da hotelul, se plateste 9 la suta, dar daca serviti cina la hotel, TVA este de 24 la suta. Adica daca primiti salata de rosii dimineata, pe rosia aia s-a platit 9 la suta TVA, daca primiţi salata seara, pe roşia aia TVA este 24 la suta. Trebuie uniformizata, pe undeva sunt neindreptatiti hotelierii pentru ca oamenii nu mai mananca seara la restaurantul hotelului, fiind mai scump, merg undeva in oras, unde e mai ieftin"

a spus dna Ministru Grapini.

Intilnirea a avut loc la ARAD unde Ministrul Maria Grapini a participat la o dezbatere cu oameni de afaceri unde s-a discutat despre fonduri europene si probleme de legislatie.

Leul a continuat deprecierea in sesiunea inerbancara de vineri 10 ianuarie 2014-cu o crestere de 1.57 bani, ajungand pina la 4.5447 lei/euro.

Acesta e cel mai ridicat nivel din ultimele 7 luni, apropiindu-se de cea mai mare valoare din 2013.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a precizat, totodată, ca variaţiile de 5% ale leului sunt "normale".

"Credem că mişcarea (scăderea leului - n.r.) nu este susţinută de o schimbare a sentimentului investitoilor faţă de activele locale, întrucât deprecierea de circa 1% de ieri a leului a avut loc pe fondul unor evoluţii plate ale monedelor regionale (...) Ne menţinem astfel perspectiva pozitivă asupra leului şi credem că deprecierea recentă va fi corectată", se arată într-o analiză ING Bank transmisă vineri.

Eşti aici:Contabilitate Brasov